Kunstuiting Amstelpassage Amsterdam Centraal

Voordat de Amstelpassage op station Amsterdam Centraal werd geopend is er gezocht naar een fraaie manier om deze af te schermen voor de werkzaamheden die hier achter nog plaats vonden. Het mocht niet geheel afgeschermd worden omdat er nog wel visueel zicht moest zijn de tunnel in ten behoeve van de brandweer.

Er is gekozen voor een grafische weergave van de plattegrond van Amsterdam, die uitgevoerd is in twee lagen. Dat wil zegen er is aan beide zijde van het glas geplakt waardoor er in de plattegrond een subtiel diepte effect ontstaat. Het water is doorzichtig uitgevoerd waardoor het doorzicht de tunnel in behouden is gebleven.

 

 

Kunstuiting Amstelpassage Amsterdam Centraal

Ontwerper

Aukje Litjens (in dienst van RHDHV)

Opdrachtgever

NS Stations

Project datum

Juli 2017

Project Locatie

Station Amsterdam Centraal